Még mielőtt elindulna irodai bútort venni ...

Klasszikus irodabútor, ösztönző környezet

Milyen az igazán ideális irodaberendezés? Milyen bútorokat válasszunk ahhoz, hogy cégünk arculatát visszatükrözze a környezet, illetve munkatársaink is feladatköreikhez illeszkedő hangulatban végezhessék munkájukat?

Ilyen kérdésekre nem lehet egyértelmű választ adni. Egy designer minden bizonnyal sokat segíthet az egyedi és minden tekintetben legjobb irodai környezet kialakításában, de ami a legfontosabb: bízzunk saját ítélőképességünkben és merjünk tevékenyen környezetet építeni!

Mindennek legfontosabb alappillére természetesen a bútorozás.

 

Klasszikus irodabútor

Klasszikus irodabútor (Gyártó: BRW, Stylius)

 

Klasszikus irodabútort, mely leginkább a tiszta és nemes faanyagokat részesíti előnyben, leginkább olyan irodákban tanácsos alkalmazni, melyek valamilyen klasszikus értékrend, vagy hagyományos metódus mentén végzik feladatukat. Ilyenek például az ügyvédi irodák, vagy a könyvelő irodák, illetve az olyan irodai helyiségek, melyek mondjuk felsőoktatási intézmények vezető beosztású oktatóinak munkájához kötődnek, vagy azt segítik.

Persze mindezek csak tippek és ötletek. Nem egy olyan informatikai fejlesztőcéggel találkozhatunk, ahol az irodaberendezés sokkal inkább emlékeztet egy klasszikus könyvtári miliőre, mintsem perc pontossággal a fejlődést követő, vagy sokszor akár a jövőben is járó fejlesztők munkahelyére. Ugyanakkor az sem ritka, hogy egy ügyvédi iroda modernebb berendezéssel bír, mint akár tucatnyi kiváló grafikai stúdió.

A klasszikus irodabútor hagyománytiszteletet és komolyságot sugall. Olyan székeket használ, melyek kényelmesek, párnázottak, s olyan asztalokat, amelyek azonnal megjelennek lelki szemeink előtt, amikor irodaberendezésre gondolunk és megőrizzük az első képzelettársításunkat. Nem hivalkodó, de nem is szerénykedő. A domináns a fa, vagy kiemelten környezettudatos közegben az igénnyel megmunkált, préselt lap.

A modern irodabútorok és a klasszikusak egyébként igen jól megférnek egymás mellett. A két stílus ízléses vegyítése egyfelől kimondottan sajátos miliőt eredményez, másrészt pedig olyan környezetet teremt az irodában dolgozók számára, mely telis-tele van jól hasznosítható felülettel, mégis praktikus, de nincs elrugaszkodva a klasszikus értelemben vett iroda ismérveitől.

Röviden: bármilyen korosztály képviselői jól érezhetik magukat, a huszonévesektől a nyugdíj felé közeledőkig.


 

Forgószék AKCIÓ

Íróasztal AKCIÓ

 

Cimkék: iroda, dolgozószoba, irodai bútor, irodabútor,


Kapcsolódó cikkek

Munkahelyi konyha és étkező

Munkahelyi konyha és étkező

Sok vezető költséges befektetésnek tekinti munkahelyi konyha és étkező kialakítását, pedig valójában csupán térre, néhány asztalra, székekre, és egy konyhaszekrényre van szükség. Íme néhány tanács.
Főnöki fotel textilbőrből? Igen!

Főnöki fotel textilbőrből? Igen!

Egy vezetőnek fontos, hogy az irodája berendezése is kifejezze a cégnél pozícióját, tekintélyt és eleganciát sugalljon. A 21. században ez már textilbőr irodai székkel is sikerül.
Olcsón is berendezhető az iroda

Olcsón is berendezhető az iroda

Egy iroda berendezése mindig igényel némi anyagi ráfordítást, azonban sok esetben nem mindegy, hogy mekkora ez az összeg.
Egészség az irodában is: ülőpárna, ékpárna

Egészség az irodában is: ülőpárna, ékpárna

Aki legalább 8 órán keresztül az íróasztal fölött görnyedve papírmunkát végez, tisztában van azzal, hogy ez mennyire megerőltető, és mennyire rossz hatással van az egészségre. A megoldás az aktív ülés. Ezúttal az ülőpárnát és ékpárnát mutatom be.
Klasszikus íróasztalok a megbízható, bevált formák és stílusjegyek kedvelőinek

Klasszikus íróasztalok a megbízható, bevált formák és stílusjegyek kedvelőinek

Sokféle méretben és kialakításban van lehetősége klasszikus íróasztalt vagy számítógépasztalt választania, de ha ebben a stílusban szeretné berendezni irodáját, vagy dolgozószobáját, készüljön fel, nem lesz olcsó.

 


 

Otthon, irodában, irodában otthon? - Bahama irodabútor

Otthon, irodában, irodában otthon?
- Bahama irodabútor -

 

Olcsón is berendezhető az iroda - Ravenna irodabútor

Olcsón is berendezhető az iroda
- Ravenna irodabútor -

 

Klasszikus irodabútor, ösztönző környezet

Klasszikus irodabútor, ösztönző környezet

 

A XXI. század elvárásai a modern irodabútorok világában

A XXI. század elvárásai a modern irodabútorok világában

 

Íróasztalból a legjobbat!

Íróasztalból a legjobbat!

 

 

Hasznos linkek a témában:

Otthoni iroda berendezése: ergonomikus irodaszék, munkafelület, irattárolás

Kis iroda, sok ötlettel

Dolgozószoba hangulatosan