Még mielőtt elindulna irodai bútort venni ...

Irodabútorok – Stílusosság és praktikum az ideális irodában

Nagyobb irodahelyiséget vagy főnöki szobát rendeznénk be? Milyen stílusban képzeltük el? Tegyük az irodát igazán funkcionálissá és hangulatossá!

Nem kis fejtörést okoz egy igazán praktikus és mutatós iroda megtervezése – mi hol álljon, és főleg, milyen legyen? Egy lépéssel előrébb vagyunk, ha a stílus már megálmodott, ugyanis az azon belül elérhető irodabútorokból később már csak válogatnunk kell: elemenként állíthatjuk össze irodahelyiségünk bútorzatát.

 

Irodabútor és irodai bútor

 

De milyen is legyen az irodabútor? Vezetői pozícióban levők szobájába általában a komolyabb, exkluzív megjelenésű irodabútorok illenek, melyek tartózkodó eleganciát sugallnak. Ugyanakkor ideálisak a 2-3 embert leültető helyiségek – például ügyvédi iroda – esetében is. Tökéletesen ideillők a klasszikus irodabútorok: az igényes, elegáns kivitelezés, a faragott vagy díszléces díszítések, az antikolt megjelenés, patinás színben. Visszafogottan hagyományos változatot is találunk, mely azonban legalább annyira tekintélyt parancsoló. Az elegancia királyai!

Nem mellőzik ugyanakkor az eleganciát a szögletesebb vonalvezetésű típusok sem – különösen, hogy a hatás fokozásához a megfelelő színválasztással is hozzájárulhatunk. Egy komolyabb, sötét árnyalatú modern irodabútor, vagy esetleg két összeillő színpárosítású modell nemcsak elegáns, de egyedi is lehet. A fehér alapszínű irodabútor sötét frontrészekkel kombinálva ugyancsak érdekes hatást kelt.

Egy nagyobb méretű helyiségbe, ahol jó lenne minél több kollégát elhelyezni, kiváló választások lehetnek a modern, kellemes fa árnyalatokban kapható irodabútorok, melyeket a fényes fogantyúk és szögletes vonalak tesznek vonzóvá, ugyanakkor kevés náluk praktikusabb modellt találunk.

A mutatós fém lábakon álló íróasztalok, számítógépasztalok kiegészítő elemekkel könnyedén egymáshoz kapcsolhatók, nagyobb pakolófelületet és mozgásteret teremtve. Hosszú vagy L-alakú asztalokat alakíthatunk ki velük, melyek középre jól elhelyezhetők, a háttérben pedig változatosan sorakozhatnak egymás mellett a különböző szekrények, polcok.

Irodahelyiségbe elengedhetetlenek a jól pakolható, funkcionális könyvespolcok, komódok – különféle, fiókos és/vagy ajtós kialakításban -, a zárható szekrények fontos dokumentumoknak, a vitrines szekrények, amelyek nemcsak könyvek és iratok, hanem személyes tárgyak tárolására is jól jönnek.

Otthonossá tehetjük az iroda terét, ha hangulatos, mégis irodába való bútorokat választunk: olyanokat, melyek akár a dolgozószobában is jól mutatnának. Kellemes megjelenésű, lágyabb vonalú, mégis modern típust, melyhez szintén tartoznak, komódok, könyvespolcok és sarokszekrény, sőt akár alátétes bárszekrény is, de asztallal nem szolgál.

Megtaláljuk a megfelelő modellt, ha az irodában egzotikus hangulatot teremtenénk, vagy ha minimalista stílusban szeretnénk berendezni a helyiséget – a tejüveges vitrinnel kapható, szögletes vonalvezetésű irodabútorok világos és sötét színben egyaránt igényes és modern környezetet teremtenek a munkához. Egyes modellekhez dohányzóasztalt és tv-állványt is választhatunk. A stílus és az elrendezés is rajtunk múlik – megálmodtuk már?


 

Forgószék AKCIÓ

Íróasztal AKCIÓ

 

Cimkék: iroda, dolgozószoba, irodai bútor, irodabútor,


Kapcsolódó cikkek

A dolgozószoba ideális forgószéke

A dolgozószoba ideális forgószéke

Biztosan Önnek is okozott már fejtörést az, hogy égető szüksége lett volna egy kényelmes és dizájnos forgószékre az otthoni irodába, de a bútoráruházak óriási kínálatából nem tudott választani. A cikkben segítséget kaphat erre a problémára.
Használjuk ki a sarkokat!

Használjuk ki a sarkokat!

Egyszerű dolognak tűnhet egy új íróasztal vásárlása, azonban sok kérdés merülhet fel válogatás közben, amire nem árt, ha figyelmet fordítunk, hogy később is örülhessünk a választásunknak.
Olcsón is berendezhető az iroda

Olcsón is berendezhető az iroda

Egy iroda berendezése mindig igényel némi anyagi ráfordítást, azonban sok esetben nem mindegy, hogy mekkora ez az összeg.
Az iroda stílusosan megoldva! - Bahama irodabútor

Az iroda stílusosan megoldva! - Bahama irodabútor

Mindnyájan olyan irodabútorra vágyunk, amelyek szépek, tartósak, megfelelnek a kor elvárásainak, ízlésesek, de visszafogottak és jól harmonizálnak más gyártók, más stílust képviselő termékeivel. A Bahama irodabútor család jó választás lesz!
Milyen a jó irodai munkahely?

Milyen a jó irodai munkahely?

Milyen irodában jó dolgozni? Mi kell ahhoz, hogy egy irodában a dolgozó jól érezze magát? És mi szükségeltetik ahhoz, hogy a dolgozó szívesen járjon be a munkahelyére? Én elsősorban az irodai dolgozók szemszögéből próbálom most felderíteni ...

 


 

Otthon, irodában, irodában otthon? - Bahama irodabútor

Otthon, irodában, irodában otthon?
- Bahama irodabútor -

 

Olcsón is berendezhető az iroda - Ravenna irodabútor

Olcsón is berendezhető az iroda
- Ravenna irodabútor -

 

Klasszikus irodabútor, ösztönző környezet

Klasszikus irodabútor, ösztönző környezet

 

A XXI. század elvárásai a modern irodabútorok világában

A XXI. század elvárásai a modern irodabútorok világában

 

Íróasztalból a legjobbat!

Íróasztalból a legjobbat!

 

 

Hasznos linkek a témában:

Otthoni iroda berendezése: ergonomikus irodaszék, munkafelület, irattárolás

Kis iroda, sok ötlettel

Dolgozószoba hangulatosan