Még mielőtt elindulna irodai bútort venni ...

Nagyító alatt: a fejtámla és fejtámasz

Ön a nap 8, vagy akár 10-12 órájában irodai munkát végez, és gyakori problémát okoz a fejfájás mostanában? Nem tudja miért fáj szinte minden nap a feje, hiszen alapvetően egészséges? Gondolt már arra, hogy mindezt a rossz testtartása is okozhatja? Ha ez a probléma forrása, ezt egy egyszerű elem, a forgószék fejtámlája is megoldja. Kíváncsi rá hogyan és tudni szeretné, miért jó, ha a forgószéke fejtámlával vagy fejtámasszal rendelkezik?  A cikkből minden kiderül.

 

 

Fejtámla és fejtámasz. Mi a különbség?

A fejtámla és a fejtámasz is a forgószék eleme, előbbi opcionálisan választható, míg az utóbbi a forgószék háttámlájának kialakítása révén található az irodai széken. A fejtámla a középmagas háttámlával rendelkező forgószékekhez javasolt, többnyire állítható magasságú, mélységű, de akár a dőlésszöge is személyre szabható. A fejtámasz pedig tulajdonképpen szinte minden magas háttámlával rendelkező irodai széken megtalálható, célja a fej megtámasztása, amely a gerincoszlop nyaki részének tehermentesítését szolgálja.

 

 

Miért előnyös a fejtámlával ellátott forgószék?

Jó tudni, hogy az orvosok már a napi 4 óránál hosszabb ideig székben ülőknek kifejezetten ajánlják a fejtámasszal vagy fejtámlával ellátott forgószékeket. Ez a székelem az ülés teljes időtartama alatt megtámasztja a fejet. Segítségével csökkenthető a fejet tartó izomzat túlterheltsége, igénybevétele, ennek köszönhetően pedig elkerülhetők a nyaki csigolyák és izmok túlterheléséből adódó elváltozások és fájdalmak. Azt is tudnunk kell, hogy a nyak terheinek csökkentésével az egész gerinc kevesebb nyomóerőnek lesz kitéve, ezáltal a gerincet is nagyban tehermentesítjük.

 

 

A fejtámla pozitív élettani hatásai

Az irodában dolgozóknak, ülőmunkát végzőknek vezető egészségügyi problémát jelent a fejfájás és a migrén, nem véletlenül. Ennek megelőző orvoslására alkalmas a fejtámasz vagy fejtámla, mert jelentősen csökkenti a hirtelen fellépő fejfájás kialakulásának esélyét. A fej megtámasztása ugyanis segíti a nyaki erek megfelelő működését, és ezáltal a dolgozók szellemi képességét is növeli. Nő a koncentráció, ennek pedig az köszönhető, hogy kevesebbet hibázunk, és a stresszhelyzetek száma is a minimálisra redukálódik.

Amennyiben szeretne egészséges maradni annak ellenére is, hogy egy irodában, ülőmunkát végezve keresi a kenyerét, mindenképp gondolja végig a cikkben leírtakat, és lehetőség szerint, legalább otthon használjon fejtámlával vagy fejtámasszal ellátott forgószéket.

 


 

Forgószék AKCIÓ

Íróasztal AKCIÓ

 

Cimkék: egészség, iroda, irodai szék, forgószék, irodaszék, dolgozószoba,


Kapcsolódó cikkek

Hogyan válasszunk irodabútort az otthoni irodába?

Hogyan válasszunk irodabútort az otthoni irodába?

Ha otthonról dolgozik, érdemes berendeznie egy dolgozószobát, hogy a munka és a magánélet jobban elkülönülhessen. A helyiséget olyan irodabútorokkal rendezze be, amelyek kényelmesek, és növelik a munkakedvét.
Fókuszban: a forgószék kárpitozása

Fókuszban: a forgószék kárpitozása

A forgószék ülőfelületének bevonata meghatározza annak stílusát és befolyásolja megjelenését. Összeszedtem a legtöbbször használt, legelterjedtebb és legáltalánosabb kárpitfajtákat, és bemutatom melyik miért előnyös vagy épp hátrányos.
A korszerű vezetői iroda berendezése – Born irodabútor család

A korszerű vezetői iroda berendezése – Born irodabútor család

Egy szép nyári napon rátaláltam a Born bútorcsaládra, és nem is akartam tovább lapozni, elsőre megfogott. Úgy éreztem, muszáj megosztanom a jó tapasztalataimat azokkal, akiket érint, ezzel is segítséget nyújtva a választásban.
A dolgozószoba ideális forgószéke

A dolgozószoba ideális forgószéke

Biztosan Önnek is okozott már fejtörést az, hogy égető szüksége lett volna egy kényelmes és dizájnos forgószékre az otthoni irodába, de a bútoráruházak óriási kínálatából nem tudott választani. A cikkben segítséget kaphat erre a problémára.
A modern dolgozószoba különleges bútorokkal

A modern dolgozószoba különleges bútorokkal

Manapság, a 21. század küszöbén kicsivel túl nap mint nap újabb és újabb trendek jelennek meg irodabútor berendezés terén is. Már nem csak a funkcionalitás a szempont, hanem a design is nagy hangsúlyt kap, a formák, a színek harmóniája, ...

 


 

Otthon, irodában, irodában otthon? - Bahama irodabútor

Otthon, irodában, irodában otthon?
- Bahama irodabútor -

 

Olcsón is berendezhető az iroda - Ravenna irodabútor

Olcsón is berendezhető az iroda
- Ravenna irodabútor -

 

Klasszikus irodabútor, ösztönző környezet

Klasszikus irodabútor, ösztönző környezet

 

A XXI. század elvárásai a modern irodabútorok világában

A XXI. század elvárásai a modern irodabútorok világában

 

Íróasztalból a legjobbat!

Íróasztalból a legjobbat!

 

 

Hasznos linkek a témában:

Otthoni iroda berendezése: ergonomikus irodaszék, munkafelület, irattárolás

Kis iroda, sok ötlettel

Dolgozószoba hangulatosan