Még mielőtt elindulna irodai bútort venni ...

Milyen a jó irodai munkahely?

Jó kérdés. És lehet túl általános is, többféle aspektusból megvizsgálható. Én elsősorban az irodai dolgozók szemszögéből próbálom most felderíteni erre a fontos kérdésre a választ, minden tekintetben. Ennek fényében azt is megkérdezhetném: milyen irodában jó dolgozni? Mi kell ahhoz, hogy egy irodában a dolgozó jól érezze magát? És mi szükségeltetik ahhoz, hogy a dolgozó szívesen járjon be a munkahelyére? Nyilván erre sokféle választ lehet adni, kinek mi az igénye. Van, aki közösségi térre vágyik, másoknak elég, ha egy cserép virágot nevelgethetnek az asztalukon nap mint nap. Többeknek a társaság, vagyis munkatársai milyensége az elsődleges szempont, és egyáltalán nem tartják meghatározónak a berendezést. A véleményeket napestig lehetne analizálgatni, én most megpróbálom az igényeket összefoglalni.

 

 

Az első és legfontosabb a nyugodt légkör

Most lépjünk túl azon, hogy a kollégák többnyire baromi idegesítőek, és azon is, hogy épp egy egyterű, állandóan stresszes irodában vagy egy egérlyuknyi, fojtogató, 4 négyzetméteres lyukban kell-e dolgoznunk nap mint nap. Foglalkozzunk inkább azzal, hogy ha már irodában dolgozunk, és legalább egy zuggal, egy asztallal rendelkezünk valahol, valamiért, az milyen. A legtöbbünk véleménye egy: egy jó munkahelyen kisebb figyelmességekkel, de elérik, hogy ott jól érezzék magukat a dolgozók. Ezt főként azzal lehet kifejezni, hogy biztosítják számunkra a kis saját terünket, amit magunkénak vallhatunk, és saját képünkre alakíthatunk. Vagyis fontos, hogy az a hely, ahol a napunk jó részét töltjük, ránk legyen szabva – már amennyire lehet. Saját bögre, saját dísznövény, csecsebecsék az asztalon. De ennyi elég a boldogsághoz?

 

 

Ösztönző munkakörnyezet

Minden munkáltató célja egy: a siker és az anyagi gyarapodás. A munkáltatónak többnyire a dolgozói termelik meg a dicsőséget, napi munkájukkal. Ennek fényében elmondható, hogy bár a vezető is sokat munkálkodik cége jövőjén, és tulajdonképpen igazgatja a folyamatot, hogy minél hatékonyabb legyen a munkavégzés, azért meg kell teremtenie a dolgozóknak is bizonyos színvonalat, hogy azok szívesen járjanak be dolgozni. Minél lelkesebb egy dolgozó, annál nagyobb a kreativitása, munkaereje, így a teljesítménye is ezzel arányosan nő. Ha a munkáltató figyel ránk, már ösztönözve vagyunk. De mit tehet a főnök értünk? Elég, ha fizetéskor átutalja a bérünket? Elsősorban úgy alakíthatja ki az irodát, hogy funkcionális és korszerű legyen, megfeleljen a 21. századi igényeknek és követelményeknek. Elvégre a 21. században élünk.

 

 

Fontos a kellemes légkör és a korszerű munkakörnyezet

Bár a legtöbb dolgozó azt állítja, hogy dolgozni jár be a munkahelyére, ott pedig 8 órán keresztül a monitort bámulja, így számára abszolút jelentéktelen, hogy az étkezőben milyen márkájú a szék, vagy mekkora a hűtő. Egy dolog azért általánosságban is elmondható, és a konzekvenciát levonva minden irodista egyet szeretne: kellemes légkörű, korszerű és funkcionális bútorokkal ellátott irodát, ahol a jó hangulat miatt nő a kreativitás, ezáltal pedig a teljesítmény is. A funkcionális bútorok a könnyed, szinte helyváltoztatás nélküli, gyors munkát eredményezik. Arról pedig nem beszélve, mennyire fontos a kényelmes forgószék, hogy ne azért váljon egy idő után kényelmetlenné a helyzet, mert fáj minden tagunk, és természetesen az asztal nagysága, a munkaterületünk is döntő szerepű. Egy igazán jó munkahelyen a dolgozó igényeire is kíváncsiak, így közös döntés alapján alakítják ki saját kis területünket. Az Ön munkahelyén figyelnek Önre?

 


 

Forgószék AKCIÓ

Íróasztal AKCIÓ

 

Cimkék: iroda, irodabútor, irodai bútor, munkahely,


Kapcsolódó cikkek

Amilyen a stílusa, olyan a forgószéke

Amilyen a stílusa, olyan a forgószéke

Irodájának berendezése során, a megfelelő vezetői forgószék kiválasztása nem könnyű feladat. Egy dolgot azért ne feledjen: irodaszéke az Ön stílusát tükrözi majd.
A hangulatos iroda – Színek az irodában

A hangulatos iroda – Színek az irodában

A színek jó hatást gyakorolnak ránk, nem csak otthon, a munkahelyen is. Ezért nem mindegy, milyen irodában ülünk napi 8-10 órát. Színeket az irodába!
Klasszikus íróasztalok a megbízható, bevált formák és stílusjegyek kedvelőinek

Klasszikus íróasztalok a megbízható, bevált formák és stílusjegyek kedvelőinek

Sokféle méretben és kialakításban van lehetősége klasszikus íróasztalt vagy számítógépasztalt választania, de ha ebben a stílusban szeretné berendezni irodáját, vagy dolgozószobáját, készüljön fel, nem lesz olcsó.
A fiatalos, sportos vezető forgószéke – Gamer szék az irodában

A fiatalos, sportos vezető forgószéke – Gamer szék az irodában

Első hallásra kicsit furcsának tűnhet a bejegyzés címe, hiszen mit is keresne egy gamer szék az irodában? Mi az összefüggés a játék és a munka között? A lényeg az igényekben rejlik. Gamer széket az irodába!
Tölgyfa tárgyalóasztalok az irodában

Tölgyfa tárgyalóasztalok az irodában

Egyre nagyobb divatnak örvendenek a természetes bútorok mind az otthonokban, mind pedig az irodában. Most lássunk néhány ötletet az iroda tárgyalójának berendezésére…

 


 

Otthon, irodában, irodában otthon? - Bahama irodabútor

Otthon, irodában, irodában otthon?
- Bahama irodabútor -

 

Olcsón is berendezhető az iroda - Ravenna irodabútor

Olcsón is berendezhető az iroda
- Ravenna irodabútor -

 

Klasszikus irodabútor, ösztönző környezet

Klasszikus irodabútor, ösztönző környezet

 

A XXI. század elvárásai a modern irodabútorok világában

A XXI. század elvárásai a modern irodabútorok világában

 

Íróasztalból a legjobbat!

Íróasztalból a legjobbat!

 

 

Hasznos linkek a témában:

Otthoni iroda berendezése: ergonomikus irodaszék, munkafelület, irattárolás

Kis iroda, sok ötlettel

Dolgozószoba hangulatosan