Még mielőtt elindulna irodai bútort venni ...

A XXI. század elvárásai a modern irodabútorok világában

Ma már nem úgy néz ki egy iroda, mint mondjuk húsz évvel ezelőtt. Ha merészebben akarunk fogalmazni, talán azt mondhatjuk: nem is éppen úgy, mint tíz éve.

Az irodák külleme, s az ehhez tartozó – mondjuk így – divat, olyan ütemben változik és alakul, mint maga a felgyorsult, információáradattól hemzsegő világ. Míg húsz éve még kézzel dolgoztunk, s legfeljebb egy, vagy két számítógépnek volt pozíciója egy cégnél, addig mára a leggyakorlatiasabb feladatokat is számítógép segítségével végezzük. Akkoriban elsősorban klasszikus, nagyméretű, gyakran erősen túlzsúfolt íróasztalokat láthattunk egy-egy irodahelyiségben.

 

Modern irodabútor

Modern irodabútor (Gyártó: BRW, Venom Mix)

 

Tíz éve még nem volt igazán elterjedt jelenség a laptopok használata, ellenben az informatika villám sebességű térhódítása már javában zajlott. Ennek megfelelően még olyan íróasztalok és irodabútorok voltak használatban, melyek kényelmes teret biztosítottak a nagyméretű, súlyos, robusztus monitorok és az asztali számítógépek egyéb tartozékai számára, s nem mellesleg helyet hagytak a kézi jegyzetelés és iratrendezés fázisaira is.

Ma egy iroda egészen más arculatot mutat, mint korábban. Az íróasztalok egészen összementek, a kiegészítő bútorok méretei is jócskán lecsökkentek, egyenes arányosságban az informatika kicsinyítő tendenciáival. Nincs már szükség hatalmas, ormótlan íróasztalokra és nyomtatóállványokra, hiszen laptoppal dolgozunk és egy csúcs-modern fénymásológép ma már nem nagyobb, mint egy nem is túl régen használatban volt, átlagos nyomtató.

Mindezen tendenciák természetesen divatot és jellegzetes arculatot is magukkal hoznak. A modern irodabútor alapvetően egyszerű, letisztult formákat mutat, teret biztosít a nagy sebességű munkavégzéshez, mindemellett közel sem nyomasztó, épp ellenkezőleg: a zavaró elemek eltűnésével szabaddá, beláthatóvá és tágassá válik a munkakörnyezet, ami végeredményben pozitív hatással van a dolgozók közérzetére is.

Modern, nagy léptékben haladó világunk ehhez illeszkedő munkakörnyezetet kíván.


 

Forgószék AKCIÓ

Íróasztal AKCIÓ

 

Cimkék: iroda, dolgozószoba, irodai bútor, irodabútor,


Kapcsolódó cikkek

A dolgozószoba ideális forgószéke

A dolgozószoba ideális forgószéke

Biztosan Önnek is okozott már fejtörést az, hogy égető szüksége lett volna egy kényelmes és dizájnos forgószékre az otthoni irodába, de a bútoráruházak óriási kínálatából nem tudott választani. A cikkben segítséget kaphat erre a problémára.
Egészség az irodában is – 24 órás forgószékek

Egészség az irodában is – 24 órás forgószékek

Bizonyára ismerős az érzés, amikor reggeltől gyakran az éjszakába nyúlnak a teendők az íróasztalnál, és csak azokra a pillanatokra állunk fel forgószékünkből kinyújtózni, amikor már nagyon fáj a hátunk, a nyakunk és a derekunk is. Ezek ...
Egészség az irodában is: ülőpárna, ékpárna

Egészség az irodában is: ülőpárna, ékpárna

Aki legalább 8 órán keresztül az íróasztal fölött görnyedve papírmunkát végez, tisztában van azzal, hogy ez mennyire megerőltető, és mennyire rossz hatással van az egészségre. A megoldás az aktív ülés. Ezúttal az ülőpárnát és ékpárnát mutatom be.
Egészség az irodában is: Ergonómia

Egészség az irodában is: Ergonómia

Sokszor halljuk ezt a szót, szinte nap mint nap, mégsem vagyunk vele teljesen tisztában, hogy mit is jelent ez a fogalom. A cikk az irodaberendezés, az asztal és a munkaszék ergonómiai követelményeit vette górcső alá.
Mire figyeljek a vezetői forgószék kiválasztásánál?

Mire figyeljek a vezetői forgószék kiválasztásánál?

Ha cégvezetőként széket keres saját irodájába, érdemes olyan vezetői forgószéket választania, amely számtalan előnnyel bír egy hagyományos irodaszékkel szemben.

 


 

Otthon, irodában, irodában otthon? - Bahama irodabútor

Otthon, irodában, irodában otthon?
- Bahama irodabútor -

 

Olcsón is berendezhető az iroda - Ravenna irodabútor

Olcsón is berendezhető az iroda
- Ravenna irodabútor -

 

Klasszikus irodabútor, ösztönző környezet

Klasszikus irodabútor, ösztönző környezet

 

A XXI. század elvárásai a modern irodabútorok világában

A XXI. század elvárásai a modern irodabútorok világában

 

Íróasztalból a legjobbat!

Íróasztalból a legjobbat!

 

 

Hasznos linkek a témában:

Otthoni iroda berendezése: ergonomikus irodaszék, munkafelület, irattárolás

Kis iroda, sok ötlettel

Dolgozószoba hangulatosan