Még mielőtt elindulna irodai bútort venni ...

A tökéletes dolgozószoba kialakítása

A dolgozószoba az a helyiség, amelynek berendezése abszolút a mi ízlésünket és igényeinket tükrözi. Nyilván van némi összhang a lakás többi helyisége és a munkánk elvégzésére kialakított helyiség között, de a dolgozószoba mégis csak az a közeg, ahol kibontakoztathatjuk fantáziánkat irodaberendezés terén. Ebben a helyiségben úgy válogatjuk össze a bútorokat és a kiegészítőket, hogy azok harmonizáljanak egymással. A cél mindenféleképpen az, hogy a dolgozószobába minden nap örömmel menjünk be, és ott olyan hangulat uralkodjon, ami ötletekre, újabbnál újabb gondolatokra ösztönöz, élénkít és a színek, kiegészítők révén kellemes atmoszférát teremt. Ez most így első hallásra kicsit bonyolultnak és nehéz feladatnak kínálkozik. A cikkben azonban rávilágítok arra, hogy valójában nagyon egyszerű feladat.

 

 

A színek és a stílus kiválasztása

A hozzá közel álló stílussal minden ember tisztában van, tehát az első lépésnek tekinthető feladat nagyon egyszerűen és gyorsan eldől. A bútorboltok kínálatában megannyi egyszerű, szögletes vonalvezetésű, minimalista designnal rendelkező irodabútor közül választhatunk, de ugyanúgy megtaláljuk a klasszikus bútorokat is, megannyi színben és kivitelben. Ám igen, a színek. Milyenek legyenek a színek a dolgozószobában? Ez egy fontos kérdés, hiszen a színek hatással vannak a munkakedvünkre, a teljesítményünkre és a hangulatunkra is. Ha jót akarunk magunknak, akkor a föld, a természet és a nap színeiben, azok árnyalataiban gondolkozzunk mind a fal színe, mind pedig a kiegészítők terén. Ezek a színek jó hatással lesznek ránk munka közben.

 

 

Harmónia és ízlésesség

Nap mint nap látok ízléstelen, egymással nem passzoló színű kiegészítőkkel felszerelt irodákat, a fal színével nem harmonizáló irodabútorokat, kihasználatlan vagy épp túlzsúfolt helyiségeket. Egyik változat sem jobb a másiknál, hiszen sem egy ízléstelenül berendezett, sem pedig egy üres vagy épp zsúfolt dolgozószobában nem lenne kedvem munkával, sem semmivel tölteni az időmet. Épp ezért próbáljuk megtalálni a harmóniát a színek között. Ne fessük sötétre a falakat, még világos bútorok mögött sem valami lélekemelő. Sötét bútorok esetén pedig pláne világosabb színeket használjunk mind a falszín, mind a kiegészítők terén.

 

 

Helyigény felmérése

Amire mindenképpen szükségünk lesz a dolgozószobában, az egy íróasztal és egy forgószék. Válasszunk előnyös nagyságú, megfelelően felszerelt, polcos-fiókos íróasztalt akár, ha sok kacatot vagy irodai holmit szeretnénk a kezünk ügyében tartani. Ha csak a munkafelületünk nagysága a lényeges, erre az esetre a legjobb megoldást a sarok íróasztalok jelentik. A forgószékünk legyen kényelmes, igyekezzünk olyat választani, amely akár az egész napos munka során is megfelelően alátámasztja gerincünket, vagyis az irodai székünkön nem érdemes spórolni, mert az egészségünkbe kerülhet. Irattárolás szempontjából könyvespolcok, vitrines szekrények, komódok is rendelkezésre állnak, számos elosztásban és méretben. Ezek a bútorok elemenként összeválogathatók, ennek köszönhetően mi magunk dönthetjük el, melyek azok, amelyekre szükségünk lesz. Mindenképpen a tárolandó iratok mennyisége lesz a döntő.

 

 

A tökéletes dolgozószoba

Egy dolgozószoba akkor lesz tökéletes, ízléses és jó hangulatú, ha a fal és a bútorok színe harmóniában áll egymással, illetve a kiegészítők ezek árnyalatai, valamint maximum 2-3 színt alkalmazunk a helyiségben. Legyen megfelelően megvilágítva, a legjobb, ha minél több természetes fény jut a dolgozószobába. Ennek hiányát asztali, illetve álló lámpával helyettesíthetjük. A bútorok kitöltik a szobát, és minden holminknak megvan a helye. Az elemek kézre esnek, ahol rendezetten tudjuk tárolni a munkához szükséges dolgainkat. Elegendő hely jut a közlekedésre, nincsenek gátló, útban lévő és fölösleges bútordarabok. Az asztalunk megfelelő nagyságú, és a székünk is kényelmes. Mindazonáltal pedig öröm a szobába bemenni, mert ösztönzőleg, inspiráló hatással befolyásolja tudatunkat a hely atmoszférája, így a munka is könnyebben megy.


 

Forgószék AKCIÓ

Íróasztal AKCIÓ

 

Cimkék: dolgozószoba, irodabútor, berendezés, elemes bútor, elemes irodabútor, irodai bútor,


Kapcsolódó cikkek

Fókuszban: a komód

Fókuszban: a komód

Nem is gondolnánk, hogy például az irodában vagy otthonunkban is oly’ közkedvelt komódnak valóságos történelme van, mely a 17. századra nyúlik vissza. Ismerjük meg ezt a praktikus bútordarabot. Fókuszban: a komód.
Így rendezzünk be egy kis irodát

Így rendezzünk be egy kis irodát

Ha egy irodát ízlésesen szeretnénk berendezni, számos szempontot figyelembe kell venni ahhoz, hogy a végeredmény olyan legyen, amilyet szeretnénk.
A főnök új forgószéke: UNI-WauBL

A főnök új forgószéke: UNI-WauBL

A főnök vett egy új forgószéket. A futurisztikus megjelenésű, modern, fiatalos, számos extra funkcióval rendelkező forgószéktől nem csak ő, de mi is oda meg vissza voltunk. Hogy miért? A cikkből kiderül.
Hogyan rendezzük be az irodát költséghatékonyan?

Hogyan rendezzük be az irodát költséghatékonyan?

Ha egy induló cégnek vagy egy jelenleg rossz időszakát élő vállalkozásnak spórolnia kell, az iroda berendezése valószínűleg az elsők között szerepel majd a listán azon költségek között, amelyekből le lehet faragni.
A XXI. század elvárásai a modern irodabútorok világában

A XXI. század elvárásai a modern irodabútorok világában

Ma már nem úgy néz ki egy iroda, mint mondjuk húsz évvel ezelőtt. Ha merészebben akarunk fogalmazni, talán azt mondhatjuk: nem is éppen úgy, mint tíz éve.

 


 

Otthon, irodában, irodában otthon? - Bahama irodabútor

Otthon, irodában, irodában otthon?
- Bahama irodabútor -

 

Olcsón is berendezhető az iroda - Ravenna irodabútor

Olcsón is berendezhető az iroda
- Ravenna irodabútor -

 

Klasszikus irodabútor, ösztönző környezet

Klasszikus irodabútor, ösztönző környezet

 

A XXI. század elvárásai a modern irodabútorok világában

A XXI. század elvárásai a modern irodabútorok világában

 

Íróasztalból a legjobbat!

Íróasztalból a legjobbat!

 

 

Hasznos linkek a témában:

Otthoni iroda berendezése: ergonomikus irodaszék, munkafelület, irattárolás

Kis iroda, sok ötlettel

Dolgozószoba hangulatosan